FAQ zone

Tot ceea ce trebuie să știi pentru un start puternic pe server.

Choose Language

DE BAZĂ

Q: Care este adresa IP pentru server?

A: cabanacraft.frontfacer.com

Q: Cum îmi fac cont pe server?

A: Odată intrat pe server, nu te vei putea mișca din loc. Acest lucru este din cauza faptului că nu ești logat.

Primul pas: apeși tasta “/” de pe tastatură.

Al doilea pas: scrii “register” urmat de o pauză (apeși tasta “space” de pe tastatură) iar mai departe îti scrii parola cu care vrei să te loghezi de acum înainte. Ex: "/register <parola ta>".

Ulterior, pentru a te loga pe server de acum înainte, scrii “/login <parola ta>”.

Q: Ce fel de nume trebuie să am în joc?

A: Numele tău trebuie să fie format dintr-un singur cuvânt. În caz contrar, nu te vei putea conecta. Pentru mai multe detalii în legatură cu forma numelui tău, îți las un link de la site-ul oficial aici.

Q: De ce nu pot intra pe server?

A: Există mai multe posibilități pentru asta:

 • Verifică-ți numele cu care ai intrat în joc și dacă respectă regulile standard.

 • Verifică să ai o conexiune stabilă la internet.

 • Asigură-te că folosești o versiune acceptată.

 • Utilizarea unui VPN este neautorizată și poate fi cauza problemei.

 • Incearcă un alt username. Cel nefuncțional poate fi deja luat și online pe server.

 • Vezi dacă IP-ul este corect.

 • Șterge și adaugă serverul încă odată în lista de servere. Uneori se poate ca Minecraft să nu recunoască un anumit sub-IP.

Q: Ce se întâmplă dacă îmi uit parola?

A: Poți contacta un membru staff pe Discord sau la adresa server@cabanacraft.frontfacer.com petru a o reseta. Dacă ai contul de Discord conectat la serverul de Minecraft, procesul de resetare va fi foarte rapid. În cazul în care Discordul nu este asociat contului de Minecraft de pe server, vor fi necesare câteva detalii suplimentare pentru a demonstra că tu ești proprietarul contului.

Q: Pot deveni membru staff CabanaCraft?

A: Da! Pentru a face parte din echipa CabanaCraft, vezi pagina dedicata.

CUM SĂ JOCI

Q: Cum ajung înapoi la HUB?

A: Folosești comanda "/hub" urmată de tasta "Enter" de pe tastatură.

Q: Cum intru în alte lumi (creative, survival, etc)?

A: Cum ai intrat pe server, vei vedea mai multe secțiuni, dintre care două principale: Survival & Creative. Mergi către secțiunea aleasă și intră într-una din statuile ce are deasupra sa categoria de joc dorită.

Ex: Vrei să mergi in Clasic Survival? Vezi unde scrie "Survival" și îndreaptă-te spre statuia ce are scris deasupra sa "Clasic Survival", apoi intră literalmente în statuie.

Q: Pot crea ferme de animale și/sau mobi?

A: Da, dar nu este recomandat dacă nu ai entitățile în zona de Claim (Nu știi cum să creezi un claim nou? Apasă aici!). Serverul este configurat să șteargă entitățile precum mobi sau iteme ce sunt aruncate pe jos, fără a avea un proprietar (adică care nu sunt ținute în inventar, chest, ender chest, shulker box sau în orcie alt tip de stocare de iteme din joc + claim). Te poți aștepta să dispară mai repede ca într-o lume normală sau, dacă sunt prea mulți mobi într-un singur chunk, cel mai propbabil se vor șterge automat.

Q: Cum îmi conectez contul de Discord la cel de pe server?

A: Folosește comanda ”/discord link”. După introducerea acestei comenzi, vei primi în chat un cod. Copiază codul respectiv apoi trimite-l printr-un mesaj privat botului nostru de pe Discord, ”CabanaCraft - Server Link”.

Gata! Acum ai contul conectat.

REVENDICĂ-ȚI O ZONĂ

Q: Cum îmi protejez zona cu "claim"?

A: Pentru a proteja o nouă zonă (se aplică în orice lume de Survival și/sau Creative) trebuie să foloseșți comanda "/claim".

Un pătrat în jurul tău va fi evidențiat, arătându-ți nouă zona care de acum îți aparține.

Q: De câte block-uri dispun?

A: Pentru început vei avea un număr de 300 de bock-uri disponibile pentru protecția zonei. Pe măsură ce joci, vei primi 20 de block-uri noi în fiecre oră în care ești online pe server. Numărul maxim de block-uri la care poți ajunge este de 4096 în toate lumile adunate.

Q: Cum îmi extind zona protejată?

A: Vei avea nevoie de o lopată de aur. Cum ai făcut rost de ea, va trebui să dai click dreapta într-un punct dorit, iar mai apoi, click dreapta în capătul opus al zonei pe care dorești să o extinzi. Zona ta va fi mereu un pătrat, așa că încearcă să îți imaginezi două colțuri ale sale, acelea fiind punctele în care vei folosi și lopata.

Q: Cum îmi abandonez o zonă protejată (sau pe toate)?

A: Stai în interiorul zonei pe care dorești să o abandonezi, apoi folosește comanda "/abandonclaim".

Pentru a abandona toate zone protejate, folosește comanda "/abandonallclaims".

Q: Cum pot vedea zonele mele, cât și pe ale altor persoane?

A: Ai nevoie de un simplu băț (stick). În timp ce îl tii în mână, poți apasa click dreapta pe pământ, iar în chat vei vedea dacă sau nu acea zona este deținută de cineva. În cazul în care este, vei vedea și numele deținătorului.

Q: Pot da acces și altor persoane sa construiască pe zona mea?

A: Da. Foloseste comanda "/trust" urmată de numele persoanei căreia dorești să îi dai acces.

Ex: "/trust Steve"

Q: Pot vedea o listă cu persoanele ce au acces la zona mea?

A: Da. Foloseste comanda "/trustlist". Vei vedea exact cine are acces în zona ta, precum și permisiunile setate.

RANKS

Q: Sunt în dezavantaj față de alți jucători dacă nu am niciun rank?

A: Nu. Rank-urile sunt strict estetice. Totuși, chiar dacă nu iți oferă un avantaj în fața altor jucători, iți fac experianța de joc mai plăcută prin facilitățile private pe care ți le oferă.

Q: Ce se intamplă cu lumea mea dacă renunț la Rank-ul de VIP/VIP+?

A: Stai liniștit. Lumea ta nu va fi ștearsă. Aceasta va fi arhivată și păstrată până când vei dori să revi la Rank-ul de VIP/VIP+ pentru a o reaccesa. Există totuși o taxa de dezarhivare ce se regăsește în Termenii & Condițiile acestui site.

Q: Dacă uit parola unui cont cu Rank de Elder, exista vreo șansă de a mai beneficia de Rank pe un alt cont, fară a mai plati?

A: Rank-urile nu se pot transfera de la un cont la altul din motive de securitate. Parola însă, cu suport din partea staff-ului, se poate reseta.

Q: Am un Power Rank. Unde pot vedea comezile pentru teleportare între lumi?

A: Poți găsi atât comenzile cât și lumea în care vei ajunge cu acea comanda, făcând click aici.

Q: Unde se duc banii mei?

A: Prin achiziționarea unui Rank, contribui la susținerea și dezvoltarea constantă a serverului de Minecraft, dar și la îmbunătațirea serviciilor pe care le oferim precum: suport pe Discord, hosting de evenimente private sau publice și nu numai. În momentul în care primești anumite beneficii suplimentare cum ar fi lumi private, comenzi custom, sau teleportari între lumi, utilizezi resurse suplimentare din partea serverului. Din acest motiv, o parte din venit se va duce către upgrade-ul necesar serverului, pentru ca tu să ai o experiență de joc cât mai curată.

CODURI INTERZISE

Q: Am voie să folosesc coduri pe server?

A: Teoretic nu. Practic, doar într-o anumită măsură. Politica noastră spune că orice trece de sistemul de anti-cheat sau nu este semnalat de un alt jucător ca fiind deranjant sau abuziv, poate fi folosit. BAN direct de la un Admin vei primi doar în cazuri foarte grave. Așa că, dacă reușești să păcălești sitemul, în principiu ești ok.

Q: Sunt erori în sistemul de anti-cheat?

A: Anti-cheat-ul nostru nu este perfect. Uneori poate da erori pentru care echipa CabanaCraft își cere scuze și este oricanad dispusă să te ajute aici.

Lista cu erorile semnalate de alți jucători:

 • PING SPOOF (poate apărea atunci când conexiunea ta la internet este slabă, motiv pentru care poți fi scos automat de pe server).

 • BOAT FLY (poate apărea atunci când barca nu este folosită pe apă, iar ca rezultat poți fi scos din barcă).

 • CLIMB (poate apărea atunci când folosești o scară, iar ca rezultat rămâi blocat pe aceasta).

 • FLY (poate apărea atunci când rămâi blocat în aer din cauza conexiunii slabe la internet, astfel poți fi scos automat de pe server).

Q: Primesc BAN permanent dacă folosesc coduri?

A: Nu. CabanaCraft este un server cloud-based. Pentru că nu exista minigame-uri precum PvP, echipa CabanaCraft este foarte flexibilă atunci când vine vorba de folosirea cheat-urilor. Așa că chiar și dacă primești ban (automat sau de la un admin) te poți aștepta să fie scos foarte curând.

P.S.: Pot exista momente FOARTE GRAVE în care BAN-ul pentru folosirea unui cheat să fie PERMANENT, precum îngreunarea serverului sau distugerea codului sursă. În acest caz te rugăm să contactezi direct staff-ul CabanaCraft pentru a avea din nou acces pe server.


ÎNCĂ FĂRĂ RĂSPUNS?

Poți avea parte de suport direct pe Discord!